RSS

 

Crec que no m’equivoco si afirmo que tot i que la majoria utilitza la tecnologia sense cap problema, molts de nosaltres som incapaços d’entendre bé, i per tant d’explicar, com funciona. 

Per sort, hi ha milers de webs que expliquen què és l’RSS algunes més tècniques i d’altres més entenedores. Hi ha també nombrosos exemples de com utilitzar el servei en pàgines concretes com poden ser les d’alguns  diaris. També podem trobar explicacions sobre què és la   sindicació ,els agregadors i,  fins i tot, algun vídeo per a fer-nos una idea ràpida.  Per tant, el que intentaré és explicar, d’una manera bàsica, el funcionament i les utilitats que té l’RSS, sense aprofundir en les característiques tècniques.

L’ RSS és una eina que podem utilitzar per a obtenir i per a oferir informació. El principal avantatge que ofereix aquest sistema és la possibilitat de seleccionar la informació que ens interessa realment, mitjançant la subscripció a llocs webs concrets. Un cop subscrits a un lloc, rebem les actualitzacions que es produeixen en en forma de titular i, opcionalment, de resum. Només llegint el titular, podem decidir si l’article ens interessa o no i això representa un estalvi de temps important ja que no hem de visitar totes les pàgines destriant els continguts.  Les eines de publicació de què disposen els webs o els blocs generen automàticament, en la majoria dels casos, els canals RSS, i només cal seguir els passos que s’indiquin en cada cas, per a completar la subscripció.

En el cas dels blocs de wordpress , sota la pestanya d'”aparença” de la pàgina d’administració, hi trobem el “giny” RSS. Només hem de desplaçar-lo a la barra lateral, posar-hi un títol i afegir l’enllaç de la pàgina que ens interessa i que trobem prement l’icona RSS de la pàgina en qüestió. Un exemple pot ser la subscripció d’aquest bloc a Vilaweb que  permet rebre les notícies que es publiquen i les actualitzacions.

En poques paraules, l’RSS és una eina fàcil d’utilitzar i molt útil tant en l’àmbit professional com en el personal. Facilita la connexió entre llocs, permet agrupar continguts d’un mateix tema i estalvia temps a l’hora de cercar informació.

 

4 pensaments sobre “RSS

  1. niquienuvic diu:

    Vaya… ¿te has dado cuenta de que hemos puesto el mismo vídeo explicativo de los RSS pero doblado al español por diferentes personas? La verdad es que en poco más de tres minutos te haces una idea bastante acertada de lo que significa este nuevo concepto…

    Marta Moreno Lobera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.