TWITTER

Moltes biblioteques ja són presents a Twitter. La majoria l’utilitzen  com a mitjà de difusió de notícies i activitats però, com diu Sarah Milstein en el seu article Twitter for Libraries (and Librarians), l’essència de Twitter és la conversa, la possibilitat d’interactuar amb els usuaris. 

La Biblioteca de Huelva és un exemple clar de l’ús de Twitter com a tauler d’anuncis. Les dades que es publiquen fan referència a les activitats de la biblioteca i són d’interès tant per als usuaris fidelitzats com per als potencials.

L’extensió del servei de referència de la biblioteca és un altre dels usos de Twitter que s’estan estenent. Les biblioteques de Maryland, als Estats Units, han utilitzat Twitter per fer més immediat i efectiu el seu servei “Ask Us Now”, mitjançant el qual els usuaris poden preguntar directament als bibliotecaris.

La Biblioteca UIB (Universitat de les Illes Balears) ens serveix d’exemple d’ús de Twitter per a informar de temes interns de la biblioteca com són ampliacions de col·leccions, participació en congressos, plans de formació del personal, etc.

Sarah Milstein destaca, al final del seu article, que l’ús de Twitter per part de les biblioteques és molt recent i ha d’evolucionar molt encara i que les possibilitats són infinites tractant-se d’un mitjà d’intercanvi d’informació.

Pel que fa al món empresarial, és evident que Twitter ha esdevingut en poc temps una plataforma essencial per als negocis. Empreses de tos els sectors i nivells, conscients de la importància de ser cada cop més visibles i de proveir informació amb la màxima immediatesa,  hi són presents.

Multinacionals com Coca-Cola o McDonalds utilitzen Twitter per a fer-se més properes als seus clients. El volum dels seus comptes és tan gran i donen tanta importància a la interrelació amb les persones que han hagut de contractar un servei, CoTweet Enterprise Innovators,  que els administra els comptes, oferint anàlisis periòdiques, identificant i seguint els usuaris més actius, etc. Es tracta d’un servei selectiu que té un preu aproximat de 1500 dòlars al mes, això ens dóna una idea de la importància que algunes multinacionals donen a la bona gestió dels seus comptes a Twitter.

Si ens fixem en el món editorial, trobem casos com Alfaguara o Penguin Books que, a més de fer difusió dels seus serveis, publiquen enllaços a primers capítols de  les seves novetats.

Diferents col·lectius de professionals han començat a fer servir Twitter per a enllaçar amb els blocs de les seves empreses.  Cano-Advocats fins i tot incorpora al seu bloc un article sobre l’ús de Twitter que inclou un vídeo explicatiu. En aquest cas, l’empresa busca obtenir amb  Twitter, la màxima interacció amb els seus clients i amb altres professionals del sector, i optimitzar l’espai de discussió i debat del seu bloc. No cal dir que, al mateix temps, la seva presència a la xarxa augmenta progressivament.

Hi ha molta informació a Internet sobre l’aplicació de Twitter al món dels negocis. Alguns exemples:

 Usando Twitter para los negocios

Como usar Twitter para difundir tu negocio online

Per acabar, aquí us deixo el meu Twitter acabat de fer. No sé si el faré servir ni per a què, però de moment ja hi sóc i tinc l’opció de comunicar-me. Ser-hi, per aprendre més sobre les noves tecnologies, és essencial en la nostra professió.

4 pensaments sobre “TWITTER

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.