RECOMANACIONS EN SOCIAL MEDIA PER A LA UVIC. Un Campus poc virtual… O massa?

 Aquest any, gràcies als blocs d’ Informació Electrònica, els companys d’aquesta assignatura hem començat a tenir una mica més de contacte, hem pogut comparar la nostra forma de treballar i, fins i tot, hem rigut plegats. Alguns, com deia l’Eva Romero en el seu article Xarxes socials: examiga 1-3 nous amics, ens hem trobat al Facebook i compartim penes i alegries ara que tot s’acaba i defalleixen les forces. Però, el Facebook, ENS L’HEM HAGUT DE PORTAR DE CASA!

Després de llegir l’article Ejemplos de social media en universidades i tots els comentaris posteriors, he visitat el Campus Virtual de la UOC (cosa que faig de tant en tant) i he fet una captura de pantalla que us mostro tot seguit:

 

Doncs bé, el que aquí veieu (abaix de tot a la dreta) és el que jo vull com a clienta-alumna de la UVIC.

Imagineu el nostre Campus Virtual, amb un Facebook on, a més de poder comunicar-nos i compartir dubtes i coneixements, se’ns permetés accedir a qualsevol departament de la universitat, fer grups amb interessos comuns o assignatures comunes… Què més se us acut?

Imagineu un canal audiovisual al Youtube… Classes, conferències, seminaris o, la possibilitat de sentir una explicació d’un professor que complementi aquests mòduls que ens fan patir tant!

Imagineu que, la informació que els professors afegeixen en cadascuna de les assignatures ens arribés com ara ens arriben, per correu, els nous posts dels nostres blocs.

I, a partir d’aquí i posats a imaginar, imagineu un campus que faciliti el contacte entre la comunitat universitària, el contacte intelectual però també el contacte humà-virtual.

13 pensaments sobre “RECOMANACIONS EN SOCIAL MEDIA PER A LA UVIC. Un Campus poc virtual… O massa?

 1. eva romero diu:

  Ho has dit molt bé, Lídia. Les persones necessitem formar part d’un col·lectiu, és el que ens alimenta l’autoestima, ja que el fet de sentir-nos útils fa que pensem que realment som útils. La universitat tradicional sempre ha deixat fora els estudiants, no ha procurat mai utilitzar totes les eines per procurar crear una vertadera comunitat. Per a això tu, jo i altres hem hagut de crear no una comunitat, més bé una “comuna”!

  • lidiauvic diu:

   Sí, qui sap si, d’aquí al curs que ve, la podem ampliar, “la comuna”, i compartir tot el que estem fent cadascú per la seva banda. Ja saps, les penes però també els bons moments.

 2. Teresa diu:

  Lidia a mi també m’agrada molt aquest model ,i si pots entrar, hi ha molta informació i fins i tot pots anar al bar ( virtual ) a veure qui hi ha i xatejar.

 3. maria diu:

  Lídia,
  Crec que l’has encertada de ple: el contacte humà (ja sigui en directe o de manera virtual) és bàsic en tots els àmbits de la vida, i a l’hora d’estudiar a distància ens ajudaria moltíssim. Facilitaria la interacció entre nosaltres, que és tan difícil amb aquest campus prehistòric que tenim ara.
  Ens farà cas algú? A veure què passa el curs que ve…

   • Cristina Clotet diu:

    Jeje, no és que sigui pessimista, és que veig que tot just fa quatre dies han renovat la web, i el què els ha costat… i no crec que amb un estiu vagin a fer grans canvis.
    Em sembla que pel curs que ve continuarem amb la comuna, que espero que es continui ampliant!

 4. Javier Leiva diu:

  Hola,

  Imagino que ja deveu tenir clar que jo no pinto res en el tema de la web de la Uvic. Pero de tota manera penso fer arribar els vostres suggeriments a qui correspongui perquè almenys sàpiguen que existeixen.

  En qualsevol cas, sí que crec que mantenir aquest entorn que hem (heu) creat estaria molt bé. Pel que he anat veient, us ha servit almenys una mica per estar més en contacte i en alguns casos fins i tot establir contacte quasi per primera vegada. Està clar que això segueix essent una assignatura i que al final hi haurà notes i tot plegat, però a nivell personal us asseguro que estic molt satisfet de com ha anat en aquest sentit. 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.