Realitat augmentada

Mark File / Patró

Aquests dies, fent proves en el bloc, m’estic perdent constantment en la immensitat de les noves tecnologies. Quan crec que he entès el funcionament d’una aplicació que acabo de conèixer, resulta que en trobo una altra, més nova, que funciona millor i, suposadament, de manera més senzilla. No em desanimo, però, i segueixo provant.

D’altra banda, sempre acabo trobant algun bloc on algú, que va una miqueta més avançat que jo en aquesta cursa sense fi, explica la seva experiència amb les eines que jo exploro.

La proposta del Javier, Realitat augmentada i vacances, em torna a situar al principi dels temps. Queda tant per aprendre!

La qüestió és: de vacances, res de res i pel que fa al mòbil, tinc un d’aquells que et donen amb els punts que acumules, l’única cosa que té és càmera i bé… sense comentaris! Però això no és un problema, busco al Youtube algú que hagi experimentat per mi.  Aquí ho teniu:

 

Buscant informació a la xarxa em trobo amb un text de Miquel Jarque, breu i entenedor, que parteix dels mòbils d’última generació per acabar fent referència a un futur proper de pel·lícula de ciència-ficció. Aquest vídeo, Que es la Realidad Aumentada ho confirma. 

Però, el que més em crida l’atenció del text és la referència a la utilitat de la realitat augmentada al servei de la cultura i l’educació. És possible que s’hagi aplicat ja en biblioteques? Doncs sí, hi ha un prototip, de finals dels anys 90, anomenat ARLib, dissenyat per ajudar els usuaris a localitzar els documents als prestatges. D’això ja fa un munt de temps i en aquells moments no disposaven de la tecnologia actual que, de ben segur, tindrà un pes rellevant en les biblioteques d’un futur proper. Només heu de donar un cop d’ull a aquest article: Augmented Reality and Libraries.

 

I ara, anem a experimentar! El número de setembre de la revista Fotogramas incorpora un patró que, mitjançant la càmera de l’ordinador, permet veure alguns dels seus continguts en tres dimensions. Podeu veure el resultat a la foto: el meu fill i jo amb la Leonor Watling!

 

 

  

 

5 pensaments sobre “Realitat augmentada

 1. eva romero diu:

  osti, Lídia… hi ha alguna manera de fer el mateix amb l’Eduardo Noriega? I es pot tocar o això ja serà la repera en bicicleta? uau! 😉

  A veure si avance el meu… però jo no hi posaré foto, que això em fa por, amb els ninos eixint de les revistes… bufff! :O

  • lidiauvic diu:

   Eva, no! No es pot triar ni tocar (de fet jo pensava en Jon Bon Jovi). Seriosament, si que fa una miqueta de por, que aquestes coses les vèiem en les pel·lis ara fa uns anys i eren increïbles!

 2. irene diu:

  Lidia, et faràs una experta, quina enveja!!
  Et feliçito, cada dia ho fas més bé!
  Estic aprenent molt gràcies a tu!
  Nena, quin fill més guapo, sembla un nen de Serpadres!

  • lidiauvic diu:

   Gràcies Irene, m’ha picat la curiositat i tinc ganes d’aprendre coses, res més. En aquest món tan canviant és difícil arribar a dominar res… Per cert, gràcies de part d’en Pau, vaig a parlar amb la revista a veure si el contracten i em retira (broma, broma) 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.