Taller de cerca d’informació a la biblioteca.

La informació està a l’abast de tothom gràcies a les TIC. Només necessitem un ordinador, un telèfon o una tablet, amb connexió a Internet, per resoldre qualsevol dubte que se’ns presenta, de manera immediata.

Buscar de manera efectiva, però, no és fàcil sense unes instruccions bàsiques. El treball de recerca de Batxillerat posa a prova els recursos dels alumnes que s’enfronten per primer cop a la necessitat de buscar i trobar informació fiable.

És habitual que la biblioteca pública, mitjançant les visites escolars, col·labori amb els instituts oferint formació que converteixi els alumnes en usuaris autònoms, capaços d’utilitzar el catàleg i trobar  documents enmig del fons. Avui, però, cal anar més enllà i oferir als joves les eines necessàries per a accedir a la informació, destriar-la, utilitzar-la i citar-la correctament.

Amb aquest objectiu, hem començat a oferir un taller bàsic de cerca d’informació amb la intenció d’oferir pautes, recursos i, sobretot, obrir vies de comunicació bidireccionals entre els alumnes (usuaris o usuaris potencials) i la biblioteca.

Materials elaborats pel taller:

Cerca d’informacio a la Biblioteca i altres recursos pel treball de recerca

Els materials han estat elaborats pensant en donar una visió general de les qüestions més importants a tenir en compte. S’incideix especialment en l’ús del catàleg ARGUS i en les possibilitats que ofereix als usuaris un cop es donen d’alta.
A més de les vies de comunicació habituals, hem obert un grup a Facebook que ens permetrà comunicar-nos amb els alumnes i proposar nous materials que els puguin interessar.

2 pensaments sobre “Taller de cerca d’informació a la biblioteca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.