Qui em parla des de l’altra banda de la pantalla? 3. Twitter

twittTwitter va ser l’origen d’aquest intent de personalitzar la imatge de la biblioteca a la xarxa.

Un dia, ens vam adonar que els usuaris feien servir els tuits com a eina de comunicació urgent i ens demanaven aquelles coses que, fins fa pocs dies, es resolien via telèfon: “a quina hora tanqueu?”; “obriu dissabte?”; “em podeu reservar x llibre?”

D’aquí la idea que es poguessin adreçar a nosaltres com ho fan als taulells de la biblioteca, sabent amb qui estan parlant. La proposta va ser que tothom qui volgués participar, ho fes, publicant els seus continguts etiquetats seguint unes concrecions determinades i anomenant sempre el compte @bibliolloret en els tuits.

No som un equip gaire expert en Twitter així que vam començar per una sessió de formació bàsica i una part de l’equip es va implicar en el projecte.

Encara som molt lluny d’aconseguir que els usuaris ens identifiquin a Twitter com a treballadors de la biblioteca, fins i tot som lluny d’identificar-los nosaltres a ells però, la possibilitat hi és i alguns ja fem servir Twitter habitualment i hem aconseguit bons resultats en algunes iniciatives com el seguiment de La Revetlla de Sant Jordi a la biblioteca que podeu veure a l’Storify:

story

[View the story “#revetllabibliolloret” on Storify]

Com a avantatge destacarem que aquest sistema facilita la feina de les administradores de @bibliolloret, que saben què està passant sense necessitat de ser presents a totes les activitats (cosa que és impossible) i poden retuitar, segons convingui, les publicacions dels companys.

Això no és poc. Continuem treballant per anar una mica més enllà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.