Què passa amb aquells codis QR? I

El mes de setembre de 2011, vaig començar a treballar amb Codis QR a la Biblioteca. Explicava un primer experiment amb el qual es pretenia facilitar l’accés als llocs en els quals la biblioteca era present a la xarxa.

Va ser una idea portada a la pràctica sense gaire planificació (però que molava). Un projecte mal plantejat des del principi.

Fa unes setmanes, vaig assistir al curs per a formadors del projecte mTalent de formació tecnològica en l’àmbit dels dispositius mòbils. Una de les càpsules formatives, Integració dels codis QR en l’estratègia de comunicació de l’empresa, em va fer veure algunes coses:

  1. Els codis poden ser molt útils en un moment d’increment de les connexions a Internet des de dispositius mòbils però, han de ser part d’un pla estratègic i ens han de servir per a acomplir uns objectius preestablerts.
  2. Els codis QR es llegeixen amb dispositius mòbils. No té sentit que enllacin a llocs web no adaptats. Si el web al qual enllacem no està pensat amb un disseny adaptable (Responsive Design), el resultat és una pantalla en la qual no podem llegir res.
  3. Un codi sense cap explicació relativa al que enllaça no genera prou interès per a ser capturat (o sí però, no ens crea cap expectativa).
  4. Hem de poder obtenir dades estadístiques del tràfic que generen els codis. Hem de saber si funcionen o no i en quina mesura.

Un dels objectius que em plantejo aconseguir al llarg d’aquest any, és donar a conèixer la presència de la biblioteca a la xarxa a un públic més ampli, així que, comencem de zero!

Primer codi:

Dissenyat per a ser mostrat en llocs estratègics de la biblioteca, amb informacióQR addicional sintètica sobre on trobar-nos i com participar. El codi enllaça a una pàgina del Bloc de la Biblioteca, @bibliolloret, amb disseny adaptat al mòbil, en la què es mostrarà informació que es pot modificar en funció de les necessitats d’un moment determinat.

El codi s’ha generat a partir d’un enllaç escurçat amb Google URL Shortener que ens permet obtenir dades dels clics mitjançant analytics i de manera molt senzilla.

Tot a punt (o em deixo alguna cosa?) per situar els codis a la biblio i esperar a veure què passa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.