Caminar connectats. 1

La caminada de Sant Martí de Centelles va tenir lloc el passat 2 de març.

A les 7:15, la Silvia, el Josep i jo començàvem a caminar.

La ruta ens va agradar molt, hi ha trams de pujada que ens van fer suar i d’altres, de baixada, en els què vam haver de vigilar molt on posàvem els peus. El paisatge és una meravella i l’organització, de les bones, amb botifarra inclosa!

Però, què ha fet possible que jo escrigui aquesta entrada i que vosaltres veieu les imatges?

Resumint: un smartphone amb connexió a Internet, una bateria externa, algunes xarxes socials, un parell d’aplicacions, un gestor de continguts…

Si a més de tenir les eines, establim una estratègia per a recuperar la informació produïda per diferents persones, podrem elaborar materials de qualitat que ens permetran conservar i reviure els moments viscuts. Però d’això, en parlarem en un altre moment, ara, us plantejo:

Creieu que la tecnologia afegeix valor a un esdeveniment popular o esportiu? O bé, creieu que la tecnologia ens esclavitza i no ens deixa viure plenament aquest tipus d’esdeveniments?

 

Un pensament sobre “Caminar connectats. 1

  1. Josep Calataiud diu:

    La tecnologia esclavitza si tens la sensació que t’estàs perdent alguna cosa. Vull dir, si camines i quan fas un fotografia t’obsessiones que estàs perdent el ritme, no gaudeixes de cap dels dos moments i et sents esclau de la tecnologia que “et permet” captar una imatge o deixar constància en un mapa virtual del recorregut. Però no és la tecnologia que ens fa esclaus, sinó la manca de criteri personal. Per entendre’ns, ens esclavitza igual l’obsessió per superar un temps concret en una cursa i ens impedeix igual gaudir dels beneficis esportius, si l’objectiu no és l’esport sinó la marca. En canvi, la tecnologia, integrada en la pràctica permet molts i bons complements a la pràctica espoetiva: sociabilitza a través de les xarxes, difon pràctiques, proporciona models en compartir experiències, permet avaluar els progressos i els rendiments… Jo no en tinc cap queixa, només potser, que els terminals hauran d’evolucionar cap a una integració que destorbi menys a la pràctica: ordres de veu al mòbil per realitzar accions, teixits intel·ligents que pemetin accedir al terminal com una mena de pantalla… el que ve serà molt bo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.